side-area-logo

FOOD FOR
THOUGHT

– SPECIALISATIE

VOEDINGSMIDDELEN

De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie vormt een belangrijk onderdeel van de Nederlandse industrie in zijn geheel. Voor een groot deel van de wereld geldt dat de economische groei gepaard zal gaan met een stijging van de absolute voedselconsumptie. De binnenlandse markt voor voedsel is echter sterk verzadigd, omdat de bevolking nauwelijks groeit. Op mondiaal niveau groeit de bevolking en neemt de welvaart toe, waardoor de vraag naar voedsel stijgt. Bijna 70% van de productie in de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie wordt geëxporteerd. Door deze exportkansen is het de verwachting dat de Nederlandse voedingsmiddelenindustrie de komende jaren een omzetgroei zal laten zien.

Uitdagingen

Toch zijn er ook bedreigingen voor ondernemers uit de voedingsmiddelenindustrie. De aandacht voor voedselveiligheid en leveringsbetrouwbaarheid zijn geen onderscheidende aspecten meer, maar een voorwaarden voor bestaansrecht. Daarnaast wordt de wet- en regelgeving rondom voedselveiligheid steeds strenger. Bent u op de hoogte van de mogelijk of onmogelijkheden die uw verzekeringsoplossing biedt als het gaat om contractvrijheid? Betrekt u uw adviseur bij contractonderhandelingen? En hoe zit het eigenlijk met de kosten en verzekeringsmogelijkheden voor product recall?

Herenvest Corporate is de partner voor producenten, (toe)leveranciers en handelaren in de voedingsmiddelen sector. Wij zijn uw business partner voor de toekomst.

Layer
Layer

– SPECIALISATIES

ONTDEK ONZE SPECIALISATIES

– 01

Voedingsmiddelen

– 02

Transport & logistiek

– 03

Vastgoed

– 04

Energie

– 05

Handel

– 06

Technologie